Nyheder fra DK Planteservice

Mos og planter til væggen

Store, bare vægge og lange hvide gange kalder på udsmykning og farver, der bryder ensformigheden – og hvorfor ikke tage de grønne løsninger i brug her? Der findes ganske mange muligheder – også nogle, der prismæssigt er lidt mere venlige end de store plantevægge.
Mos er et fantastisk alternativ til levende planter, når man ønsker naturen og det grønne indenfor men gerne vil spare omkostningen til pasning og vedligehold. Mos er i øvrigt det oplagte valg til gange og rum uden eller med meget lidt naturligt lysindfald, ligesom mos effektivt absorberer støj og genklang fra hårde overflader.
DK Planteservice har netop lavet to projekter, hvor mos anvendes på meget forskellig måde. I det ene projekt ønskede kunden, at den store hvide væg blev omdannet til én stor mosflade i stedet for levende planter, som vi har opsat på to tilsvarende vægarealer i huset. Mosfladen er produceret efter mål og påsat tynd ramme i 100% genbrugspolystyrene. Der er anvendt et mix af flad- og knoldmos, hvilket giver en skøn, naturlig dybde.
I det andet projekt var missionen at finde grøn udsmykning til lange gange med meget lidt lys og uden at optage gulvplads. Løsningen blev disse flotte, runde mosbilleder med kraftig ramme i betonlook. Billederne giver en utrolig flot dybde og er en meget enkel og prisfornuftig løsning.
               
I en anden gang anvendte vi væghængte moduler, som ligeledes er en enkelt og prisfornuftig løsning. Her har vi valgt levende guldranker, som ikke kræver en masse lys og er nemme at passe. Hvor det er muligt, anbefaler vi levende planter pga. deres positive bidrag til indeklimaet, men hvor der slet ikke er lys nok, kan der selvfølgelig anvendes kunstige planter, som i dag laves ganske naturtro.