Bæredygtighedsrapport

Miljø

Klima

Trivsel

Grøn omstilling i DK Planteservice

Mange bække små skal sænke DK Planteservices klimaaftryk i verden. Vores grønne rejse er begyndt, og vi stopper ikke, før vi er i mål.

Bæredygtighed, grøn omstilling og klimaaftryk er på alles læber i dag. Hos DK Planteservice har vi for længst besluttet at gøre mere end at snakke. Vi har en ambition om at udvikle vores plantevirksomhed i en stadig grønnere retning, og vi er allerede begyndt at arbejde med den omstilling.

Vi gør det, fordi det er godt for miljøet og for vores omgivelser, fordi det bidrager til øget medarbejdertrivsel, og fordi stadig flere kunder og leverandører – heldigvis – efterspørger virksomheder med en grøn profil.

Vi er langt fra i mål med vores grønne arbejde. Til gengæld er vi kommet godt i gang. Og et meget vigtigt skridt, vi har taget, er at få udarbejdet en bæredygtighedsrapport. Den skal hjælpe os med at stille skarpt på, hvor vi kan forbedre os, så vi ikke famler i blinde, men i stedet sætter aktivt ind, hvor vi kan gøre en reel forskel.

Du kan se vores første bæredygtighedsrapport, der samler data fra 2021-2022, her.

 

Sådan arbejder vi med den grønne omstilling

Som kunde hos os vil du opleve, at vi altid tilstræber at rådgive dig om den mest bæredygtige løsning, der samtidig lever op til dine krav og forventninger. Vi har løbende fokus på at udvide vores sortiment af bæredygtige krukker, potter og planter, så du har noget at vælge imellem.

Vi arbejder helt konkret med at mindske vores klimaaftryk inden for tre væsentlige områder for vores forretning: Produkter, transport og affald.

Herunder, og i vores bæredygtighedsrapport, kan du læse mere om de tre områder.

3 bæredygtige målsætninger

 

Produkter – fokus på genbrug og organiske materialer

Det er vores ambition at kunne tilbyde krukker og planter, der er produceret med henblik på at bidrage til den grønne omstilling. For vores kunder betyder det blandt andet, at de kan købe krukker og potter, der enten er lavet af genbrugsmateriale eller plantemateriale.

Vi forhandler således blandt andet Jago-krukker, der er lavet af genbrugsmaterialer, Verti-vægpotter, produceret i plantemateriale, Squarely-kummer af genbrugstræ, Small Revolution-vaser, lavet af 100 procent genbrugsplast og Living Flowers-blomster, der er dyrket under åben himmel og uden brug af pesticider eller andre miljøskadelige stoffer.

JAGO Recycling Gulvskjuler - Chamäleon  Verti Copenhagen vægkrukke  smukke vægkasser  SmallRevolution vaser  Living Flowers buket

Derudover kommer vores planter og blomster fra MPS-certificerede gartnerier i Danmark og Holland.

Vi holder os løbende opdateret på nye muligheder for at samarbejde med leverandører, der har fokus på genbrug, recycling og brug af organisk materiale i deres produkter.

 

Mindre kørsel og flere elbiler

Vores gartnere kører så vidt muligt ud til kunder i det område, de er bosat i. Vi optimerer også løbende vores ruter og bestræber os på at samle vores kørsel, og dermed reducere vores CO2-udledning. Det betyder, at leveringer af mindre ordrer klares sammen med vores servicebesøg, og større ordrer koordineres centralt og med fokus på minimal kørsel.

bilpark elbiler

Alle vores biler er nyere, brændstofeffektive modeller på leasingaftaler. Målet er løbende at udskifte vores bilpark til eldrevne varebiler og scootere, efterhånden som leasingaftalerne udløber. Den første dieselbil erstattes af en elbil i efteråret 2023, og vi forventer, at al vores kørsel er eldrevet i løbet af 2026. Vi arbejder også på at introducere elcykler, ladcykler og scootere til de gartnere, der kører i de større byer.

 

Miljørigtig affaldssortering

Det er vores ambition at nedbringe vores andel af restaffald og samtidig sikre en mere miljørigtig affaldssortering. Derfor har vi indgået en samarbejdsaftale med renovationsselskabet Marius Pedersen, der tager et større ansvar for en miljørigtig affaldssortering, og som kan levere data, så vi kan se, at vi bevæger os i den rigtige retning i forhold til at mindske vores andel af restaffald.

Vi har også udarbejdet interne tjeklister til vores medarbejdere, så vi sikrer ensrettet og korrekt sortering.

Du kan læse mere om vores klimaaftryk og udledning her: Bæredygtighedsrapport DK Planteservice 2021-2022 (PDF som download).

 

De næste grønne skridt

Vores arbejde stopper ikke her. Fremtiden er belagt med grønne brosten, og vi fortsætter vores rejse de kommende år. Som kunde kan du blandt andet glæde dig til:

Vores Vild med vilje-beplantning bestående af sedummix (hedebeplantning) og kløver. Fordelen er, at det er hårdføre planter, der ikke kræver pleje – til gengæld er det rigtig godt for bier og andre insekter.

Udlejning af vores produkter: Vi udvider den del af DK Planteservice, der udlejer blomster, krukker og potter. I stedet for at købe tilbyder vi vores kunder, at de kan leje planter og krukker hos os, hvilket er en mere bæredygtig tilgang, da vi kan udleje de produkter, der ikke fejler noget, flere gange.

Vi arbejder på at få etableret solceller ved vores gartneri i Odense, så vi kan mindske vores energiforbrug.

I forlængelse af vores grønne omstilling bakker vi naturligvis op om FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, hvor vores indsatser særligt bidrager til:

 • Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst
 • Mål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund
 • Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

FNs Verdensmål 8-11-12

  Telefon

  65 97 37 37

  Adresse

  Gartnervænget Øst 22 B
  5240 Odense NØ

  Åbningstider

  Mandag 8.00-15:00
  Tirsdag 8.00-15:00
  Onsdag 8.00-15:00
  Torsdag 8.00-15:00
  Fredag 8.00-14:00
  Lørdag Lukket
  Søndag Lukket

  Kontoret holder lukket i følgende dage i 2024

  1. maj
  10. maj
  27. december
  28. december

  derudover holder vi lukket alle almindelige helligdage